Franska tomten

2021.06.10 - 2021.06.10

Visning av Franska tomten (Packhusplatsen)

Fördjupa konstupplevelsen. Kom på någon av våra visningar, samtala om konsten och ställ frågor.

Franska tomten är ett historiskt smeknamn på den plats som nu heter Packhusplatsen. Namnet kom av att Frankrike fick frihandelsrättigheter i utbyte mot den karibiska ön St Barthélemy. Under denna visning kommer vi att prata om Franska tomten och dess koloniala historia speglad genom de byggnader och verksamheter som finns på platsen idag - de forna högkvarteren av ett transatlantiskt rederi, en domstol, ett casino, hamnen och havet – som knyter dåtid till nutid och Göteborgs stad till andra delar av världen.  

Franska tomten används som en startpunkt för biennalen och här får du möjlighet att på plats se och reflektera över hur dagens samhälle kan relatera till stadens historia utifrån en specifik plats. 

Datum: 10 juni, 17 juni, 1 juli, 8 juli, 5 augusti 
Tid: kl 14.00–15.00  
Plats: samling på Stenpiren vid Delaware-monumentet 
Språk: svenska 

Introduktionerna och visningarna bokas via Billetto och är gratis. Det är ett begränsat antal på 8 personer per introduktion/visning. Det är drop in i mån av plats.  

BOKA HÄR
 

Vi är fullt medvetna om den rådande situationen angående Covid-19. Röda Sten Konsthall följer regeringens beslut och Folkhälsomyndighetens rekommendationer angående coronaviruset och dess smittspridning. Vi ber alla att visa hänsyn mot sina medbesökare genom att hålla avstånd till varandra och att vara noggranna med sin handhygien. 

 

Foto: Hendrik Zeitler