roda-sten-konsthall-stenen-hendrik-zeitler

ARKIV

Tidigare resor och aktiviteter
 

2019
 

Poesikväll med Jila Mossaed och Olivia Bergdahl

16 april, kl 17.30

Jila Mossaed har skrivit ett flertal romaner och diksamlingar, varav den senaste samlingen Vad jag saknades här utkom 2018. Samma år valdes hon också in i Svenska Akademin. Olivia Bergdahl vann endast 17 år gammal SM i Poetry Slam 2007. Sedan dess har hon gett ut böcker, en skiva, startat upp Olivias Poesiorkester och turnerat som estradpoet.

Poesikvällen är gratis att delta i och som medlem får du även ta md dig en vän! Vi bjuder på fika.
 


Medlemsresa till Hishult och Mjellby

23 februari, kl 9

Lördagen den 23 februari går bussen till södra Halland fylld med passagerare som med intresse, nyfikenhet och gott humör är på väg för att först besöka Konsthallen Hishult och därefter Mjellby konstmuseum efter att ha intagit en för alla sinnen berikande lunch på Hishults Gästgivaregård i direkt anslutning till konsthallen.
 
I Hishult visas en utställning med arbeten av fotografen och filmaren Karin Alfredsson och i Mjellby tar vi del av en retrospektiv utställning med den feministiska aktivistgruppen Guerilla Girls i fokus. I övrigt bjuder man i Hishult på en rik skulpturpark i vacker miljö, förutom andra konstnärliga arbeten förstås och i Mjellby har ju en mångfald verk signerade Halmstadsgruppen alldeles egna rum i ett museum som också har en rikhaltig samling annan 1900-tals och samtida konst.
 
Väl framme i Hishult efter ungefär 2 timmars bussresa tar vi en liten mikrofika och lyssnar till Kjell Åke Gustavssons introduktion av konsthallen och Karin Alfredssons utställning innan vi på egen hand bekantar oss med konsthallen och det som visas där. Efter att ha intagit lunch bär det iväg till Mjellby Konstmuseum, tre kvarts bussresa mot nordväst, där vi tas emot av den guide som under en knapp timmes tid kommer att ta hand om oss och säkert öppna många spännande mellanrum mellan oss och den retrospektiva utställning om Guerilla Girls, som står i fokus för vårt besök. Här kan man också fika och/eller ta del av det som museet visar i övrigt. Sedan återstår bara hemresan, som inte bara behöver bli till något ”bara”.
 


Konstnärsmiddag med Ollio och SCEB!

28 februari, kl 18

För första gången kommer det vara två konstnärer på plats - Jonathan Josefsson (Ollio) och Camilla S Boström (SCEB). Båda har gamla band till Röda Sten Konsthall och såväl tillsammans och var för sig utforskat många olika genrer och tekniker. De är väl kända som graffitimålare men har arbetat med massor av olika uttryck och genrer. Förutom graffiti har Ollio bl.a. gjort tuftade mattor och SCEB är verksam som modeskapare och grafisk designer.
 
 


2018

Konstmiddag med Annika von Hausswolff samt avslutande visning

15 november, kl 18–21
 

Medlemsresa till Pilane och Akvarellmuseet

11 november
 

Medlemsresa: Fem dagar med modern arkitektur i Rom

11–16 oktober
 

Informations- och volontärkväll inkl. visning av utställningen

27 september, kl 18
 

Medlemsresa till Pilane

11 augusti
 

Konstmiddag med Julia Peirone

8 mars, kl 18
 

Medlemsmingel med intendent Mariangela Méndez Prencke

2 februari, kl 18

 


2017

GIBCA: Busstur med visning 

11 november kl 12
 

Konstmiddag med Maddie Leach

15 november kl 18
 

Medlemsresa till Venedigbiennalen

5–9 oktober