roda-stem-konsthall-bok

Boken om Röda Sten Konsthalls historia

Röda Sten Konsthall – från övergivet pannhus till plats för samtidskonst

Nu kan du köpa boken om Röda Sten Konsthalls historia! Redaktörer är Per Hållén och Ulla Forsén som under flera år arbetat med att samla in material, texter och bilder som berättar om husets spännande historia.

Texterna är skrivna av Ulla Forsén, Per Hållén, Roland Adrell, Ann-Charlotte Glasberg Blomqvist, Mia Christersdotter Norman, Henk Slager och Sara Lorentzon. Boken innehåller bland annat berättelser om de allra första åren, omvandlingen från kulturprojekt till konsthall, om när huset kallades ”en varböld” med anledning av den då heta graffitidebatten och såklart minnen från alla fantastiska utställningar och föreställningar som visats genom åren. I boken finns också en unik samling bilder.

”Ett förslummat område vid älvkanten som skulle bebyggas med kontor och ett övergivet pannhus som skulle rivas. Så var det tänkt! Idag är pannhuset konsthall och området ett rekreationsområde som lockar flanörer, turister, hundägare, barnfamiljer, skejtare, tangodansare… Denna omvandling, resultatet av en uthållig gräsrotskamp, är en del av Göteborgs nutidshistoria.”

Boken finns till försäljning på Röda Sten Konsthall. 

Ordniarie pris 300 kr.
250 kr för medlemmar i Röda Sten Kulturförening.