vy_utanför_roda_sten_konsthall

FÖR MEDLEMMAR

Här hittar du aktuella medlemsaktiviteter och medlemsresor

Röda Sten Kulturförening driver Röda Sten Konsthall och ansvarar för verksamheten och husets utveckling. Röda Sten Kulturförening är en ideell förening där alla som vill kan bli medlemmar. Som medlem i Röda Sten Kulturförening stödjer du inte bara verksamheten i huset, du kan även delta i medlemsaktiviteter och mingel, workshops i konstnärliga tekniker och medlemsresor. Du får även fina erbjudanden från andra kulturinstitutioner i Göteborg.

Läs mer om hur du blir medlem


 

Årsredovisning 2017

Röda Sten Kulturförening - Årsredovisning 2017 (PDF)

Årsredovisning 2016

Röda Sten Kulturförening - Årsredovisning 2016 (PDF)

Medlemsutskottet

Medlemsutskottet arbetar med att planera och genomföra resor, workshops och andra aktiviteter för Röda Sten Kulturförenings medlemmar.
Medlemsutskottet består idag av Monica Mazzitelli (samordnare), Anna Holgen, Per Hållén och Petrina Nordin.
 
Vill du vara med? Kontakta Björn Westerlund på bw@rodastenkonsthall.se för mer information.

 

Tidigare resor och aktiviteter

Medlemsresa till Pilane 11 augusti

Lördag den 11 augusti besöker vi världsberömda Pilane skulpturpark och Akvarellmuseet i Skärhamn. Bussen lämnar Göteborg kl 09:00 den 11 augusti och vi beräknar vara tillbaka i Göteborg cirka 17:30. Med på resan är medlemsutskottets samordnare, Monica Mazzitelli, som kommer hålla i rodret. Resan kostar 450 kr per person och inkluderar resa, entré- och guidningsavgifter.

Program

10:00 Ankomst till Pilane. Introduktion av skulpturparkens kurator Peter Lennby
11:30 Avfärd från Pilane
12:30 Ankomst Akvarellmuseet. Fritt fram för lunch fram till klockan 14:00
14:00 Guidad visning av den aktuella utställningen Fusion
16:00 Avfärd mot Göteborg
17:30 Ankomst Göteborg

Konstmiddag med Julia Peirone

8 mars kl 18:00 Restaurang Röda Sten 

Vi är mycket stolta och glada att berätta för er att vi kommer att ha en otroligt spännande middag och presentation med fotografen Julia Peirone den 8:e mars!
Vi tycker att det blir ett perfekt sätt att fira den internationella kvinnodagen, då Peirone i sitt konstnärsskap ofta behandlar kvinnliga stereotyper. Vi tror och hoppas att ni har sett hennes pågående utställning på Konstmuseet och är lika nyfikna som vi är!
 
Än en gång har vi avtalat ett mycket bra pris (195 kr) för Röda Sten Restaurangs fina mezebuffé! Då ingår också ett glas vin eller motsvarande till maten. 

TIDER FÖR KVÄLLEN:

18:00 - Evenemanget börjar och var och en kan betala sin middag i restaurangens kassa.
18:30 - Julia Peirone håller sitt samtal
19:15 -  Dags för middag
20:15 eller när vi är redo tar pedagog Björn Westerlund över och tar med intresserade på en visning av utställningarna Inre Jord av Delcy Morelos och Diorama av Annika Dahlsten och Markku Laakso
21:00 - Kvällen avslutas

Du är som vanligt välkommen att bjuda en konstintresserad kompis till dig på detta evenemang.

Under kvällen kommer Medlemsutskottet att berätta mer om sitt program för 2018 och du kan fråga dem om de olika aktiviteter och resor som är på gång.

GIBCA: Busstur med visning 11 november kl 12:00

Välkommen på en gratis rundtur med visning av Göteborgs Internationella Konstbiennal!
 
Turen tar oss från Göteborgs Konsthall till Konungariket Elgaland-Vargaland på Stadsmuseet och sedan via Shilpa Guptas verk i Gamlestaden-Hjällbo till Alexander Tovborgs monumentala målningar i Masthuggskyrkan. Resan avslutas vid Röda Sten Konsthall. Medlemsutskottets representant Petrina Vasileou berättar om väl valda verk. Du får gärna ta med en vän i mån av plats – ange detta i ditt mail!
 
OBS: Visningen är på engelska. 
 
12:00             Turen startar på Göteborgs Konsthall
12:45             Avresa Götaplatsen
13:00             Ankomst Göteborgs Stadsmuseum, Konungarikena Elgaland-Vargaland
13:30             Avresa Göteborgs Stadsmuseum, Konungarikena Elgaland-Vargaland
13:45             Ankomst Gamlestaden-Hjällbo, WheredoIendandyoubegin
14:25             Ankomst Masthuggskyrkan, The Rape of Europa och MAMMON
15:00 cirka     Avstigning Stigbergstorget eller Röda Sten Konsthall
 

Konstmiddag med Maddie Leach

15 november kl 18:00 Restaurang Röda Sten 
Endast för medlemmar i Röda Sten Kulturförening
 
Välkommen på konstmiddag! Till höstens middag har vi bjudit in Maddie Leach som är aktuell med verket The Grief Prophesy på Göteborgs Internationella Konstbiennal. Verket handlar om mordet i Keillers Park 1997 och dess kopplingar till den extrema kulturen kring musikstilen black metal i allmänhet och bandet Dissection i synnerhet. Konstverket är mångfacetterat och inbegriper bl.a. musik, målningar och förslag till monument. Under samtalet berättar Maddie om arbetet med konstverket. 
 
Röda Sten Kulturförening bjuder in sina medlemmar till två konstmiddagar under 2017. Med en matbit och ett glas med något gott i får vi tillfälle att lyssna på en konstnär vi tycker är lite extra intressant. Mysiga Restaurang Röda Sten har en liten, ombonad scen där konstnären får prata om det som ligger hen varmt om hjärtat. Vi håller också extraöppet i våra utställningar och en av våra pedagoger presenterar utställningen för den som är hågad. 
 
OBS: Föreläsningen med Maddie Leach är på engelska. Visningen av utställningen efteråt är på svenska. 
 
Kostnad: 199 kronor
Buffé samt ett glas vin, öl eller alkoholfritt alternativ
Presentation och samtal med Maddie Leach
Visning av pågående utställning GIBCA - WheredoIendandyoubegin
 

Medlemsresa till Venedigbiennalen

5-9 oktober

En resa till Venedig endast för medlemmar i Röda  Sten Kulturförening. Välkommen att följa med på en fantastisk resa till den 57:e Venedigbiennalen! Monica från medlemsutskottet har satt ihop ett otroligt paket med resa, boende, guidad tur av biennalen och mer. 

Turen kommer att ta oss genom både Giardini della Biennale och Arsenales utställningsområden och vi kommer också att ha möjlighet att göra ett exklusivt besök i biennalpalatset (Ca’ Giustinian).

Det arrangeras även en samtida musikfestival i samband med biennalen och de som vill kan besöka en av konserterna till ett rabatterat pris. 

Pris
Priset vi kan erbjuda är 8240 SEK, baserat på minst 20 deltagare. Vid mindre antal kan det tillkomma en prisökning. I priset ingår:

  • Flygresa tur och retur Göteborg-Venedig
  • Privat taxibåtstransfer till och från Venedig flygplats
  • Fyra nätter på 3-stjärnigt hotell i centralt läge eller nära biennalen inklusive en lätt frukost, i dubbelrum
  • 48-timmars inträde till hela Biennalen med guidade visningar
  • Guidad visning av Ca’Giustinian-palatset 
  • En reseledare från konsthallen eller medlemsutskottet som är tillgänglig under det beskrivna rese- och visningsprogrammet (men inte under övriga fria tider)

Detaljerat program

Dag 1 – Torsdag 5 oktober
Vi åker från Göteborg torsdag den 5:e oktober på morgonen kl. 9.50 och kommer fram i Venedig kl. 14.10 (vi flyger via Zürich). Vi åker till staden med reserverad transfer och checkar in på det utvalda hotellet. Resten av dagen är fri för att njuta av staden i fred.
Dag 2 – Fredag 6 oktober
Vi träffas utanför biennalen och börjar vår guidade visning på Giardini della Biennale. Senare på eftermiddagen är vi igen fria att vandra i staden.
Dag 3 – Lördag 7 oktober
Vi träffas utanför biennalen och börjar vår guidade visning på Arsenale. Fri eftermiddag.
Dag 4 – Söndag 8 oktober
En helt ledig dag för att kunna besöka andra sevärdheter i staden eller de närliggande öarna.
Dag 5 – Måndag 9 oktober
Besök på Palazzo Ca’ Giustinian tidigt på morgonen, så vi hinner äta innan transfer till Venedigs flygplats. Vi reser kl. 14.50 och anländer till Göteborg kl. 18.55.