roda_sten_konsthall_verksamhet_730x500

LEDIGA TJÄNSTER

KONSTPEDAGOG 

Röda Sten Konsthall söker en timanställd konstpedagog för helgarbete med barn samt för utställningsvisningar. Arbetsuppgifterna består i att leda skapande aktiviteter och genomföra visningar som utgår från de utställningar som visas på Röda Sten Konsthall. Målgrupperna är varierande och består av såväl små barn som vuxna.
 
Arbetstiden är schemalagd varannan lördag med början 17 februari 2018. Därtill erbjuds värdarbete i Röda Sten Konsthalls reception och med specialbeställda visningar och workshops under helger såväl som veckodagar. Kvällsarbete är ofta förekommande.
 

Tjänsten

Tjänsten förutsätter att du har god kännedom om samtidskonst och att du har en adekvat konstnärlig utbildning (praktiskt och/eller teoretisk). Meriterande är om du har en konstpedagogisk utbildning. Arbetet kräver dokumenterad erfarenhet av självständig planering och genomförande av konstpedagogisk verksamhet riktad till såväl barn och unga som en vuxen publik. Att du har stor erfarenhet av praktiskt skapande och materialkännedom är viktigt. Du har erfarenhet av att visa utställningar och att tala inför olika grupper av besökare. Du är idérik, entusiasmerande och kan använda din livserfarenhet till att resonera med deltagarna i både workshops och visningar. Du har ett trevligt bemötande och intresse att i dialog möta besökare.
 
I tjänsten ansvarar du för helhetsgenomförande – från planering till praktiskt avslut. Detta förutsätter en kombination av fantasifull idérikedom och noggrannhet i förhållande till utförande – och att du är lösningsfokuserad, prestigelös och praktiskt lagd. Du arbetar tillsammans med ett lag av konstpedagoger och värdar och du får del av inläsningsmaterial, konstnärs- och curatorsvisningar och metodstöd genom kollegor och den pedagogiska samordnaren på Röda Sten Konsthall. Då arbetsspråket på Röda Sten Konsthall ofta är engelska krävs att du både talar och skriver på engelska.
 
Tjänsten blir som lägst 10% över året men goda möjligheter finns för mer arbetstid då efterfrågan på värdtjänster, visningar och workshops är ökande.
Röda Sten Konsthall arbetar aktivt för att arbetslaget ska bestå av personer med olika bakgrund, kön och ålder och tar detta i beaktande i rekryteringsprocessen. 
 

Ansökan

Vi läser ansökningar löpande och kommer att ha en snabb rekrytering. 
 
Ansökan består av introduktionsbrev (max 1 A4), cv och referenser. Nämn gärna om du har någon konstpedagogisk specialinriktning eller om du kan göra visningar på andra språk än svenska.
Skicka ansökan till rekrytering@rodastenkonsthall.se
Märk den med: Konstpedagog 
 
Undrar du något om tjänsten så kontakta Emelie Storm, pedagogisk samordnare, 031–120846 eller Mia Christersdotter Norman, verksamhetschef, 031–120883