Konst i karantän

Konst i karantän

I vår sker den pedagogiska verksamheten i digital form. Därför har vi skapat Konst i karantän, en serie där du får tips och trix på saker att skapa hemifrån.

 

Poesi från bok

Ta fram en bok – Slå upp en slumpmässig sida – Peka på en slumpmässig mening – Läs den och skriv ner 5 ord som meningen får dig att tänka på – Skriv en mening med varje ord – Placera meningarna i önskad ordning.

 

Bygg en stor pinnskulptur

Gå till närmsta park eller skog – Samla ihop minst 20 pinnar – Använd pinnarna till att bygga en så hög eller en så lång skulptur som du kan.

 

Kulturkollage

Ta kort på 5 olika saker hemma hos dig som du gillar – Ta kort på 5 platser utomhus som du gillar – Välj 2 bilder på saker och 2 bilder på platser – Gör ett kollage av de 4 valda bilderna.

 

Fotokollage på normkreativitet

Välj en plats hemma hos dig – Plocka ihop 4 saker från den platsen – Välj en annan plats hemma hos dig – Plocka ihop 4 saker från den platsen också – Byt plats på de 4 sakerna från den ena platsen med de 4 sakerna från den andra platsen – Ta kort på sakerna vid sina nya platser – Välj 4 bilder och gör ett kollage av dem.

 

Textilinspirerat papperskollage

Ta två papper i olika färger – Rita former på det ena papperet – Klipp ut formerna – Släpp en form i taget på det hela papperet och sy fast dem där de landar.

 

Natur- och kulturpoesi

Gå ut – Hitta 3 saker på marken som kommer från naturen och 3 saker på marken som kommer från människor – För varje sak skriver du en mening som säger vad det är, dess form, dess färg och vart du hittade den – Placera meningarna i önskad ordning.

 

Textilinspirerad papperskonst

Skriv ner 9 platser – placera dem i ordning från 1–9 efter hur rolig platsen är – Ta bort de 3 sista och sortera de som är kvar i ordning från 1–6 efter hur lärorik platsen är – ta bort de 3 sista och sortera de som är kvar i ordning från 1–3 efter hur spännande platsen är – Sy namnet som kom på första plats på ett papper.

 

Produktidentitet

Ta fram en produkt ur kylen eller skafferiet – Skriv stort på ett papper vad det är för produkt – Rita på samma papper en bild på huvudingrediensen – Klä in produkten i ditt nya omslag.