Vernissage Del 1

2021.06.05 - 2021.06.05

Vernissage: The Ghost Ship and the Sea Change

Elfte upplagan av Göteborgs Internationella Konstbiennal

För att fira stadens 400-årsjubileum öppnar Göteborgs Internationella Konstbiennal (GIBCA) redan i sommar! Biennalen välkomnar publiken att ta del av samtidskonst på olika platser runt om i staden från 5 juni till 21 november 2021.

Med titeln The Ghost Ship and the Sea Change öppnar biennalen i år i två delar och sammanlagt presenteras 39 konstnärer och konstnärsgrupper under perioden juni-november 2021.

Genom berättelser från Göteborg såväl som från andra platser – i skärningspunkten mellan det historiska och det fiktiva – lyfter biennalen fram hur konstnärer genom sina konstverk skapar förändring och alternativ historieskrivning. Hur och kan olika sätt att berätta om stadens förflutna påverka dess framtid?

 

Digitalt öppningsprogram

Var med oss den 5 juni kl. 12 (online på biennalens facebooksida och www.gibca.se) och fira öppningen av The Ghost Ship and the Sea Change, elfte upplagan av Göteborgs Internationella Konstbiennal, curaterad av Lisa Rosendahl.

I programmet: öppningstal; introduktion till en serie ljudverk; filmvisning av konstnärerna Hira Nabi och Tabita Rezaires verk.

Verk av Hira Nabi och Tabita Rezaire kommer finnas tillgängliga på biennalens hemsida under hela öppningshelgen!

Röda Sten Konsthall välkomnar 20 personer samtidigt i utställningen. På vernissagedagen (5 juni) finns det en bokningsbar tid kl. 11. Övriga besökstider är det drop-in. Om det blir kö så kan högst åtta personer vänta på sin tur i Loungen. Vi begränsar antalet fysiska besökare till konsthallen, för att undvika trängsel. Vi ber om förståelse för att du kan få vänta en stund innan du får komma in i konsthall.