roda-sten-konsthall-verkstan

SÖNDAGSVERKSTAN

Gillar du att skapa, bygga, experimentera och utforska i färg och form? Då är Söndagsverkstan perfekt för dig! Skapande för barn från 3 år! 

Skapa tillsammans med en konstpedagog! Tema och material är framtagna med inspiration från utställningen Part of the Labyrinth som är en del av Göteborgs Internationella konstbiennal, GIBCA. För barn från 3 år tillsammans med vuxen. Drop-in, begränsat antal platser.  

TID & PLATS

Drop in på söndagar mellan 12–15. Start 8 september.
Söndagsverkstan ingår i entréavgiften.
För barn från 3 år i sällskap med vuxenkompis

8 sept och 15 sept – MINIMATTOR OCH CIRKELVÄVAR

I utställningen visas en jättestor matta! Den heter Avskrift av En Träda vilket betyder ungefär vilande jord. Avslappning är ju något även vi människor behöver och då kan vävning och annat skapande fungera bra! I Söndagsverkstan skapar vi egna små mattor och cirkelvävar med garn och tyg. 

22 sept och 29 sept – SUPERORGANISMER OCH MÄNNISKOMASKINER

Vilka varelser kommer behövas i framtiden? Vad kommer att vara extra viktigt för att vår planet och alla som bor på den ska må bra? Kom och skapa en egen framtidshjälte, fantasivarelse eller kanske ett robotdjur!

6 okt och 13 okt – OÄNDLIGHETSSYMBOLER OCH MÖBIUSBAND

Ett möbiusband är en yta med endast en sida och en kant. I antiken användes den som evighetssymbol och senare började den användas inom matematiken. I Söndagverkstan skapar vi egna möbiusband och experimenterar med oändlighetssymboler. Hur är egentligen något som varken har en början eller ett slut?

20 okt och 27 okt – DEN STORA FANTASIKARTAN 

I skaparverkstan på Röda Sten Konsthall finns en stor karta! Tillsammans kan vi fylla den med egna bilder. Vad tycker du ska finnas med? En gömd skatt? En mystisk skog? Eller kanske huset där du bor?

3 nov och 10 nov – CYANOTOPI

Skapa magiska bilder med hjälp av vår UV-lampa!
Cyanotypi är en teknik där där växter och andra saker kan bli till fotografiska bilder! Med inspiration av Susanne Kriemanns verk som visas i utställningen provar vi tekniken på tyg.

17 nov – FAVORIT I REPRIS! 

 

KONTAKT & FRÅGOR

Kata Wennberg
Samordnare för pedagogik och program
kw@rodastenkonsthall.se
031-12 08 46 
 
 
Foto: Hendrik Zeitler